15 juni 2010

Alexanders eerste multidisciplinaire consultatie

Op 15 juni 2010 had Alexander zijn eerste multidisciplinaire consultatie. In het Saint-Luc ziekenhuis in Sint-Lambrechts-Woluwe worden deze consultaties georganiseerd voor kinderen met het Downsyndroom. Eén keer per jaar worden dan zoveel mogelijk medische bezoekjes in één dag gebundeld, zodat kind en ouders het in één keer kunnen afhandelen.

Op het programma:

- Inschrijven
- Oftalmologie (oogheelkunde)
- Kindergeneeskundige neurologie
- Kindergeneeskundige cardiologie
- Fysische geneeskunde

En dan is de afspraak met de KNO-arts nog uitgesteld omdat zijn agenda al vol was.

Alexander heeft zich er goed doorheen geworsteld, al werd hij op het einde een beetje ongeduldig door de vermoeidheid en honger. De resultaten waren positief, er blijven echter twee punten over waarop hij over zes maanden opnieuw getest moet worden: zijn zicht is weliswaar goed genoeg, maar niet 100%, en er is nog steeds een kanaaltje tussen zijn aorta en een andere ader wat dicht moet groeien na de geboorte, maar wat nog niet gebeurd is. Voor beide punten geldt dat dit nog vanzelf kan verbeteren en dat er geen enkele reden is tot ongerustheid, dit komt vaker voor en bij baby's met Downsyndroom kan het nu eenmaal wat langer duren voor zulke zaken goed komen.

Hartelijk dank aan de organisatoren van deze dag en de vrijwilligsters die alle patienten en hun ouders hebben begeleid!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten